Előfizetői tartalom

Leigázzák a kínai cégek a világot

Portfolio
A kínai jogszabályi környezet előnyös módosítása miatt az állami cégeken kívül a magánszektor is bátrabban kereshet külföldön akvizíciós lehetőségeket. Szakértők szerint a leginkább keresett a technológia, az ingatlan és a telekommunikáció szektora lehet, a felvásárlásokban a magántőke befektetők is megtalálhatják a számításukat - írja a Wall Street Journal.

A kínai cégfelvásárlási piac magas aktivitást mutat, egyre felértékelődő szegmens a határon átnyúló tranzakciók köre, sok helyi cég ugyanis külföldre tekint, ha növekedni akar. A világ egyik legnagyobb állami vagyonalapjának, a CIC-nek a vezetője szerint a magántőke társaságok ebből a folyamatból nyertesen kerülhetnek ki. A külföldi felvásárlások esetében hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés