Előfizetői tartalom

Sokaknál kicsapta a biztosítékot az adóelkerülési botrány

Portfolio
Nemcsak a multinacionális vállalatokat érinti a kiszivárgott luxemburgi adóelkerülési botrány, hanem a nyugdíjalapokat is befektetésieken keresztül, a szakszervezetek éppen ez utóbbi intézményekre próbálnak nyomást gyakorolni. 19 ország legbefolyásosabb szakszervezeti fogtak össze, közösen arra szólították fel a nyugdíjalapokat és az alapkezelőket is, hogy felelős elvek mentén fektessenek csak be. Ennek hiányában nagy kockázatot vállalnak - írja a Financial Times.

Egy hete robbant ismét a bomba, újságírók egy csoportja több vezető lapban is kiszivárogtatta, hogy Luxemburg milyen titkos adómegállapodást kötött több száz vállalatcsoporttal, amelyek között a nagyvállalatok mellett nyugdíjalapok és alapkezelő társaságok is meg vannak említve. Röviden arról van szó, hogy Luxemburg hathatós közreműködése mellett legalább 340 vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés