Előfizetői tartalom

A devizahiteles elszámolás növelte az FHB veszteségét

Portfolio
Az elemzők által várt 9,2 milliárdos mínusznál jóval kisebb, 7,2 milliárd forintos adózás utáni veszteséget könyvelt el 2014 harmadik negyedévére az FHB Jelzálogbank. A pénteki piaczárás után közzétett gyorsjelentés fontosabb részletei:A második negyedéves 4,7 milliárd forint után további 13,2 milliárd forintos céltartalékot képzett a bank a devizahiteles elszámolások miatt. 3,2 milliárd forint adózás utáni nyereség képződött korábban vásárolt követelések értékesítése miatt. Ahogy korábban bejelentették, a jelzálogbank 20 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a tulajdonában álló FHB Kereskedelmi Banknál és 28,5 milliárd forintért értékesítette a bank 49%-os részvénycsomagját a Magyar Postának, ami javította a jelzálogbank tőkemegfelelését. Az egyszeri vagy speciális tételek nélkül a negyedév során a jelzálogbank 641 millió forintos veszteséget, az első három negyedév egészében viszont 3,2 milliárd forintos nyereséget ért volna el adózás előtt.

Az FHB Jelzálogbank 2014 harmadik negyedévében 4,834 milliárd forintos nettó kamatbevételt realizált, ami 2%-kal elmarad a Portfolio kételemű elemzői konszenzusától. A nettó díj- és jutalékbevételek 1,283 milliárd forintra rúgtak, így 5%-kal meghaladták a várakozásokat. A hitelezési veszteségek 1,658 milliárd forintos összege 8%-kal nagyobb a vártnál, összességében azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés