Előfizetői tartalom

Kötelező felelősségbiztosítás a többes ügynököknek?

MTI
Miután a többes biztosítási ügynökök több biztosító termékeit értékesítik, meg kell teremteni önálló felelősségüket, amelynek az eszköze vagy egy nagyösszegű felelősségbiztosítás vagy pedig vagyoni biztosíték - egyebek mellett ezt tartalmazza Szatmáry Kristófnak (Fidesz) a biztosítási törvényjavaslathoz beadott módosító indítványa.

Most a többes ügynök tevékenységéért a biztosító felel, s a társaság a többes ügynöktől beszedheti az általa sérelemdíjra kifizetett összeget. Ezt a konstrukciót módosítja a képviselői indítvány úgy, hogy a többes ügynökök maguk felelnek a tevékenységükért. Ehhez viszont olyan biztosíték szükséges, amelyből kifizethető az ügyfeleknek okozott kár. A képviselő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés