Előfizetői tartalom

A fekete arany zuhanása fáj a befektetőknek

Portfolio
A vállalati kötvénypiac az elmúlt években nagyon aktív volt, az új kibocsátók között rendkívül sok energetikai vállalatot találtunk, ma már a részesedésük a 17%-ot is eléri. Joggal merülhet fel a kérdés a befektetőkben, hogy mi lesz az olaj árfolyamának esése kapcsán a kötvényekkel, a szakértők többsége nyugalomra int. Egyes cégek fizetési nehézségekkel nézhetnek szembe, de a többség át tudja vészelni a nehezebb időszakot - írja a Barron's.

Az alacsony kamatkörnyezetben világszerte nagyon népszerűek a befektetők körében a vállalati kötvények, a lakossági és intézményi befektetők kereslete mindent fel tud szívni a piacról, a hozamfelárak csökkenése ellenére igazi slágertermékről van szó. Kevesen tudják viszont, hogy érdemes az olajárra figyelemmel lenni, mert különösen sok kibocsátót találunk az energiaszektorból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés