Előfizetői tartalom

Bevállalósabbak lettek az emberek

Portfolio
Egyelőre nem nagyon található a magyar tőzsdén olyan sztori, amely nagyobb forgalomnövekedést generálhatna, de bíznak a piac szereplői abban, hogy egy éven belül egy új bevezetésre legalább sor kerül. A befektetési szolgáltatók szerint az ügyféligények változóban vannak, a magas hozamért egyesek nagyon magas kockázatot is be mernek vállalni, viszont az általános vélekedés az, hogy sokan nincsenek tisztában a kockázatokkal. Kihívást jelent a piacnak az online brókercégek agresszív előretörése, de több olyan tényező is van, ami a hagyományos szolgáltatóknak kedvez - hangzott el a Dorsum Broker Clubján.

A Xetra bevezetés kapcsán elhangzott, hogy eddig egyedül egy nagy külföldi részvény desk jelent meg a hazai parketten, méghozzá a Societe Generale, de a forgalom alapján nem tekinthetők nagy szereplőnek. A félelmek nem igazolódtak be, vagyis a nagyobb külföldi szereplők nem tarolták le a magyar piacot. Idő kell ahhoz, hogy több szereplő is belépjen a hazai piacra és ennek jótékony...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái