Előfizetői tartalom

Orbán Gábor: tisztességesek lesznek a forinthitelek

Portfolio
Orbán Gábor, adó-és pénzügyekért felelős államtitkár szerint a hétfőn benyújtott forintosítási törvényjavaslat az utolsó lépcsőfok ahhoz, hogy tisztességes forinthitelekké alakuljanak az eddigi devizahitelek. Az államtitkár az M1 Az Este című műsorában emellett a forintosított hitelek első kamatszintjéről és a végtörlesztők lehetőségeiről is beszélt.

Orbán Gábor szerint a forintosítási árfolyam "megfelel egy kedvezményes árfolyamon történt konverziónak", hozzátéve, hogy "a kormány célja az volt, hogy tisztességtelen devizahitelekből tisztességes forinthiteleket csináljon". Elmondása szerint ezt egy négylépcsős törvény-sorozattal tudták elérni, amelyek közül a forintosításról szóló törvényjavaslat a negyedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés