Előfizetői tartalom

Kizárják az európai bankokat Amerikából?

Portfolio
Egyenesen sokkolta az amerikai piaci szereplőket az EU származtatott ügyletekre vonatkozó szigorúbb szabályozása. Az amerikai hatóságok szerint a szigorúbb európai szabályok akár ki is zárhatják az európai bankokat és vagyonkezelőket az amerikai piacról. Ez pedig az amerikai piacfelügyeleti hatóságokat is arra kényszerítheti, hogy ők is keményebben lépjenek fel az ügyben - írja a Financial Times.

Timothy Massad, az amerikai származtatott ügyletek piaci szabályozójának (CFTC - Commodity Futures Trading Commision) elnöke szerint az Európai Bizottság terve komoly piaci következményekhez vezethet. Az európai javaslat ugyanis szigorúbban vizsgálná a derivatív ügyleteknél is fontos szerepet játszó irányadó kamatlábakat és azok használatát. Massad kiemelte, hogy amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés