Előfizetői tartalom

A tengerentúlon is adót csalt a brit bank leánya?

Portfolio
Egyre csak nő az adócsalási botrány a brit HSBC bank svájci leánybankja körül. Most az argentin adóhatóságok a feljelentők, akik arról számoltak be, hogy számos tisztázatlan banki számlát találtak a svájci egységnél, amelyek valószínűleg több ezer argentin lakos adócsalási ügyleteit segítették. A HSBC határozottan tagadja a vádakat, miközben a francia és a belga hatóságok is hasonló esetekben vizsgálódnak a banknál.

Az argentin adóhatóság (AFIP) vádjai szerint az HSBC Bank Argentina, az HSBC Private Bank Suisse és az HSBC Bank USA külön elektronikus rendszert hoztak létre kizárólag argentin ügyfeleik számára, hogy támogassák őket az adóelkerülésben. Az AFIP közleményében azt állította, hogy az HSBC argentin vezetője is egyike azoknak, akiknek titkos számlája van a banknál, bár a HSBC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés