Előfizetői tartalom

Pénz kellene? Akkor fizess többet!

Portfolio
Nehezebb dolga van az amerikai vállalatoknak a forrásszerzésben az európai társaikhoz képest. A Fed mennyiségi lazításának végével még nagyobb lett az amerikai vállalati kötvénypiacokon a verseny, ami jelentősen feltornázta a kötvények hozamát és ezáltal a vállalatok költségeit is. Ezt bizonyítja az is, hogy az amerikai vállalati kötvények és az állampapírok hozama között már rekord magas, 1,24 százalékpontos különbség van. Ezzel szemben az európai vállalatok meglehetősen sokat profitáltak az EKB éppen csak beinduló likviditáscsapjából - számolt be a The Wall Street Journal.

Egyre nehézkesebbé válik az amerikai vállaltok kötvénykibocsátása, legfőképpen a fúziók és felvásárlások okozta kötvénykínálat megnövekedése miatt. A Royal Bank of Scotland elemzői szerint a befektetők egyre válogatósabbak, így a kevésbé ismert vagy kisebb mennyiséget a piacra dobó vállaltoknak sokszor a piacinál magasabb hozamot kell biztosítaniuk a befektetők bevonzásához....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés