Előfizetői tartalom

Utolérik a németeket a spanyol bankok?

Portfolio
Az Ernts&Young legújabb felmérése szerint a spanyol vállalati hitelezés felgyorsulásával 2016-ban egyedül Németország lesz képes lépést tartani az európai gazdaságok közül. Az elemzés négy másik európai gazdaságra is kiterjed, de egyedül a német vállalati hitelkihelyezések lesznek képesek felülmúlni a spanyol 5,7%-os hitelnövekedést - írja a Financial Times.

Már 2015-re 1,8%-os fellendülést várnak a vállalatok számára nyújtott banki hitelekben Spanyolországban, 2016-ban pedig további 5,4%-os növekedéssel kalkulálnak. Az előrejelzések annak ellenére pozitívak, hogy az országban az évben eddig 5,7%-ot esett a vállalati hitelkihelyezés, bár az egész eurózónában is 1,5%-os csökkenést lehetett tapasztalni az évben - írja elemzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés