Előfizetői tartalom

A mezőgazdaság az igazi nyertese Matolcsy olcsó hitelének

Portfolio
Az NHP2 konstrukció igazi nyertesinek a mezőgazdasági cégek tűnnek, míg az EHP a feldolgozóipari vállaltoknál hódít. Érdekes különbség, hogy míg az MNB-s konstrukció leginkább a Dél- és Kelet-magyarországi területekre koncentrálódik, addig az Exim termékét döntően a Közép-magyarországi vállalatok veszik igénybe. Többek között erről és a két konstrukció gazdasági növekedésre gyakorolt hatásáról beszélt Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője a bankcsoport szakmai évzáró rendezvényén.

Hodina Péter előadásában az alábbi témákat érintette: A vállalatok devizahitelek iránti kereslete egyértelműen csökken, ebben nagy szerepet játszik az NHP2 és az EHP konstrukciók megléte. Az NHP2 során jelentősen megnőtt a szerződések száma és az új hitelállomány az NHP1-hez képest. Az NHP2 iparági megoszlásából kiolvasható, hogy annak legnagyobb része a mezőgazdaságba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés