Előfizetői tartalom

Fitch: kivonulhatnak osztrák bankok Magyarországról

MTI
Nincs sok jele komolyabb fordulatnak az osztrák bankok közép- és kelet-európai piaci helyzetében, amelyet az orosz-ukrán válságból eredő geopolitikai kockázatok is rontanak, ezért indokolt az osztrák bankrendszer negatív kilátásának fenntartása - közölte kedden Londonban ismertetett szektorelemzésében a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő szerint a legnagyobb osztrák bankok közül az UniCredit Bank Austriának és különösen a Raiffeisen Bank Internationalnek (RBI)vannak jelentős kitettségei Oroszországban és Ukrajnában, így e két bank sebezhető a válság elhúzódásából eredő kockázatoktól. A közép- és kelet-európai térségben Magyarországon a legmagasabb az unortodox gazdaságpolitikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés