Előfizetői tartalom

Vállalkozások, figyelem: zárolhatják a bankszámlákat, ha nem nyilatkozunk

Portfolio
Alig egy hónapja van a kiértesített vállalkozóknak arra, hogy számlavezető bankjuknál nyilatkozzanak a társaság tényleges tulajdonosáról. Minderre egy tavaly elfogadott jogszabályváltozás kötelezi a vállalkozásokat. Amennyiben a bankjuk által értesített cégek december 31-ig elmulasztják megtenni nyilatkozatukat, január elsejétől a pénzintézet nem tudja megbízásaikat teljesíteni. Ez azt is jelentheti, hogy az érintet cég, januárban nem tud majd például bért utalni - írja az OTP legfrissebb sajtóközleményében.

2013. július 1-jei hatállyal módosult a 2007. évi CXXXVI. számú, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény. A jogszabály értelmében azon vállalkozások és egyéb szervezetek (pl. alapítványok, egyesületek) képviselői, akik ezt eddig nem tették meg, 2014 végéig kötelesek a tényleges tulajdonosra vonatkozó írásbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés