Előfizetői tartalom

Beindultak a kockázatitőke-befektetések

Portfolio
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) harmadik negyedéves jelentésének adatai szerint az időszak során 24 lezárt kockázatitőke-befektetést hajtottak végre, szemben az egy évvel korábbi 14-gyel. A befektetett összegek összértéke a megelőző év azonos időszakához képest több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra emelkedett. A befektetések több mint háromnegyede ebben az időszakban három szektorba, az üzleti és ipari termékek, illetve szolgáltatások, valamint az élettudományokkal foglalkozó cégekbe, túlnyomórészt startup-okba áramlott - áll a HVCA legfrissebb sajtóközleményében.

2014 júliusa és szeptembere között összesen 24 befektetési tranzakciót zártak Magyarországon a kockázatitőke-alapok. Az időszak során nagyobb méretű, magántőke (private equity) alapok által végrehajtott befektetésre nem került sor. Azonban két exit is megvalósult a harmadik negyedévben: mindkét esetben a menedzsment vásárolta ki a kockázatitőke-befektetőt.Az ügyletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés