Előfizetői tartalom

Bejelentették az új szocpolt - Használt lakáshoz is járni fog (2.)

Portfolio
2015. július 1-jén életbe lép az új szocpol, amelynek keretében immár használt lakás vásárlásához, bővítéshez és egy gyermekkel rendelkező családok számára is elérhető lesz vissza nem térítendő, 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjedő egyszeri otthonteremtési támogatás - jelentett be mai sajtótájékoztatóján Novák Katalin államtitkár. Évi 12 ezer igénylő családdal és 9-10 milliárd forintnyi igénnyel számolnak. Az év végén lejáró, meglévő lakáshitel-kamattámogatási rendszer sorsáról nem esett szó.

Kovács Zoltán kormányszóvivő többek között az alábbiakról beszélt: A kormány már 2010 óta kiemelt témaként, döntéseit alapvetően befolyásoló tényezőként tekint a családokra, a gyermekvállalást az Alaptörvény is támogatja. Olyan intézkedések (pl. adózás, bankok elszámoltatása, családi kedvezmények rendszere) szükségesek, amelyek megerősítik a családokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés