Előfizetői tartalom

Jó hír Orbántól az OTP-nek

Portfolio
A kormány azt tervezi, hogy legkésőbb 2017-ben csökkenti a bankadó mértékét. Az OTP éves szinten közel 36 milliárd forintot fizet (az adózott eredményhatás közel 30 milliárd forint), nagy megkönnyebbülés lenne a banknak, ha csökkenhetne a nemzetközi összevetésben kiemelkedő mértékű sarc. Az alábbiakban azt becsültük meg, mennyivel érnének többet az OTP részvényei, ha valóban csökkenne a különadó-teher.

Sokat fizet az OTP Az OTP az elmúlt években 36 milliárd forint körüli bankadót fizetett be, ennek adózott eredményhatása 30 milliárd forint körül alakult.Csúcsra mehetne a profit A mostani elemzői várakozások alapján az OTP 2017-ben 200 milliárd forintot meghaladó adózott eredményt érhet el, amennyiben a különadó teljes mértékben kivezetésre kerülne, akkor az OTP abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés