Előfizetői tartalom

Menekülnek a befektetők egyes vállalatok papírjaiból

Portfolio
A befektetésre nem ajánlott (ún. junk bond) kategóriájú vállalati kötvények is szenvednek az alacsony olajárak miatt. Június vége óta 8%-ot esett a bóvli kötvényeknek az árfolyama, ráadásul az árfolyamesés egyharmadát csak ebben a hónapban mérték. Ezzel pedig várhatóan a legrosszabb éves teljesítményt fogják majd felmutatni a "junk" kategóriájú amerikai vállalati kötvények a válság kirobbanása óta - írja a The Wall Street Journal.

Míg korábban a befektetésre nem ajánlott papírokat felsorakoztató kötvénypiaci szegmensben főként az energiaszektorbeli cégek kötvényárfolyamát érintette kedvezőtlenül az olajárak drasztikus csökkenése, addig mára a kötvényárfolyam-csökkenés már a piac egy sokkal szélesebb rétegére is átterjedt. A JP Morgan adatai szerint az amerikai bóvli kötvények indexébe tartozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés