Előfizetői tartalom

Eljött az új világ: ezentúl csak így vehetünk fel hitelt (2.)

Portfolio
Életbe lépett a még tavaly szeptemberben a Magyar Közlönyben megjelent adósságfék-szabályozásról szóló rendelet, melynek értelmében új hitel felvételekor nemcsak a havi törlesztőrészletünk lesz maximálva, hanem a beszámítható hitelfedezet mértéke is. Újdonság, hogy ezentúl csak a legális nettó jövedelem számítható be a rendelkezésre álló jövedelembe.

A tavaly szeptemberben megjelent rendelet 3 fontos területen is szabályozza a hitelfelvételt január 1-től. 1. Új elemként kell megbarátkoznunk a jövedelmarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) fogalmával, melynek értelmében a havi jövedelmünk mértéke határozza meg a havi törlesztőrészlet maximumát. Forinthitelek esetében az adós havi törlesztőrészlete nem lehet magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés