Előfizetői tartalom

Durva változások az MKB-nál - Kiszórják a rossz hiteleket

Portfolio
Megkezdődött az MKB Bank tavaly decemberben bejelentett, leányvállalatokra is kiterjedő újjászervezése. Az átalakítási program első lépéseként az MKB Bank értékesítette tulajdonrészét biztosító társaságaiban, valamint önálló pénzügyi társaságot hoz létre a bankot terhelő rossz portfólióelemek kezelésére - áll az MKB legfrissebb sajtóközleményében.

A magyar állam 2014. december 18-ától átadta az MKB Bank tulajdonosi és igazgatósági jogainak gyakorlását a Magyar Nemzeti Banknak, amely, összhangban a korábban meghirdetett célokkal, az MKB vezetésével együtt szervezi újjá a hitelintézetet, a leányvállalatokra is kiterjedően. Ennek első lépéseként a jegybank 36,5-36,5%-ot értékesített az MKB Általános Biztosító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés