Előfizetői tartalom

Matolcsy perel az állami bankvásárlás részleteinek kiteregetése miatt

Portfolio
Az MNB bepereli a Figyelő hetilapot tegnap közölt cikke miatt, amelyben a lap az MKB Bank megvételének körülményeiről és a pénzintézet válságos helyzetéről írt. A jegybank közleménye szerint azért mennek perre, mert a cikkben Matolcsy Lázár Jánosnak küldött levelére hivatkoznak, ez pedig üzleti titoknak minősül. Az MNB felügyeleti részlege eközben piacbefolyás gyanúja miatt vizsgálódik.

Az MNB közleményben tudatta, hogy pert indítanak a Figyelő hetilap ellen egy tegnap megjelent cikk miatt. A közlemény így szól: "A Figyelő 1-2. számában megjelent "Túlárazott állami bankbevételek" című cikke a lap forrásaira történő hivatkozással utal arra, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter levelet kapott Matolcsy György jegybankelnöktől az MKB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés