Előfizetői tartalom

Ezek a bankok is nagyot buktak a svájci döntés miatt

Portfolio
A svájci jegybank döntése az euróval szembeni árfolyamküszöb eltörléséről a nagybankokat is kedvezőtlenül érintette. Eddig a Citigroup, a Deutsche Bank és a Barclays összesen 400 millió dolláros veszteségről számolt be, de sok piaci szereplő úgy véli, hogy nem ők lesznek az egyedüli pénzintézetek, amelyek nagy veszteségekkel kell szembenézniük.

A Citigroup, amely egyben a világ legnagyobb devizapiaci ügyletkötője is, több mint 150 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el a svájci frank short pozíciója miatt. Piaci információk szerint a Deutsche Bank vesztesége szintén 150 millió dollár körülire tehető, míg a Barclays kevesebb mint 100 millió dollárt vesztett pozícióján. Még a tavalyi harmadik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés