Előfizetői tartalom

Fizethetnek a gazdag amerikaiak

Portfolio
Obama legújabb tervei szerint a nagybankoknak és a vagyonos állampolgároknak is fizetniük kellene a megszerzett jövedelmük után, ami nem meglepő módon heves tiltakozásokat váltott ki az érintett pénzintézetek körében. A befolyó adóbevételekből a kormány a középosztálybeliek jövedelmi helyzetét szeretné javítani - számol be a Financial Times.

Obama új terve 300 milliárd dollárral növelné az adókból befolyó bevételeket úgy, hogy a legnagyobb amerikai bankokra kivetett tőkenyereség-adót 28%-ra emelné. Emellett az új törvényjavaslat azokat a kiskapukat is bezárná, amelyekkel a gazdag amerikaiak eddig el tudták kerülni az adófizetést. Az így befolyó adóbevételekkel elsősorban a középosztálybeliek helyzetén szeretne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés