FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Ez a nagy durranás, amire várnak a vállalkozók

Portfolio
Epekedve várják a vállalkozók az új uniós fejlesztési ciklus pályázatait, és ahhoz, hogy gyorsan jelentős gazdaságfejlesztési eredmények szülessenek, érdemes lenne a jól bevált, kombinált mikrohitel típusú pályázati konstrukciókkal indítani - mondta el a Portfolio érdeklődésére Krisán László. A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint jól mutatja a vállalkozók felfokozott érdeklődését az, hogy a tavaly ősszel meghirdetett, a kkv-k technológiafejlesztését célzó kiírásra - amely vissza nem térítendő támogatást tartalmaz - legalább ötszörös túljelentkezés alakult ki. Meglátása szerint azért lenne célszerű a 2014-2020-as ciklust a korábbi sikerpályázatokkal indítani, mert azok egyszerre felelnének meg az Európai Unió elvárásainak és a vállalkozók igényeinek is.

Hatalmas népszerűség övezte az egyszerűsége és rugalmassága miatt a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében kiírt ún. kombinált mikrohitel konstrukciót, amely egyszerre tartalmazott vissza nem térítendő pályázati támogatást és visszatérítendő hitelt kismértékű önerő elvárás mellett. Krisán László úgy látja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés