Előfizetői tartalom

Fontos lépést fontolgat az MNB - Mire készülnek?

Turzó Ádám Pál, Bécs
Magyarország azért nem csatlakozott a bankunióhoz, mert nem vagyunk tagja a monetáris uniónak sem - mondta Nagy Márton, az MNB Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója az Euromoney 2015 konferencián. A szakember az MNB-s rossz bank koncepciójáról és az EKB mennyiségi lazítási programjához hasonló esetleges magyar programról is beszélt. Utóbbi az NHP-hoz hasonló lehetne, vagy akár ennek egy kiterjesztett változata, de egelőre csak gondolkoznak egy ilyen jellegű lépésen.

A legfontosabb, hogy mi sokszor azért szabályozunk, hogy a bankok biztonságosabban, de emiatt magasabb forrásköltségek mellett hitelezzenek, ezt pedig nehéz a bankárokkal elfogadtatni. Pedig a bankoknak is érdeke, hogy minél kisebb kockázat mellett hitelezzenek - mondta Nagy Márton a KKE-régió bankszektorainak forrásszerzési lehetőségeiről szóló kerekasztal beszélgetésen. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés