Előfizetői tartalom

Saját tőzsdei kereskedési rendszert hoznak létre a nagybefektetők

Portfolio
Saját, tőzsdén kívüli kereskedési platformot (dark poolt) hoznak létre a nagy befektetési alapok, hogy elkerülhessék tőzsderobotokat és ezáltal megmaradjon a nagyobb pakettek eladásakor az anonimitásuk. A kilenc nagy befektetési alapot magába tömörítő dark pool projektet a Fidelity vezeti, és a tervek szerint a nagyobb tőzsdei megbízások számára lesz fenntartva a tagok között - számol be a Financial Times.

A platformot Luminexnek nevezik el, és a tervek szerint már ezen a héten élesedik. A konzorcium tagjai között olyan nagy társaságok vannak, mint a BlackRock, a Capital Group, az MFS, az Invesco, a T Rowe Price, a JP Morgan Asset Management, a State Street és a Bank of New York Mellon. A kisebbségi részvénytulajdonosok 4,9%-ban részesednek majd a platformból, míg a maradék 60%-ot a Fidelity...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés