Előfizetői tartalom

Irdatlan pénz úszott el a hat magyar "bankcsőd" miatt

Portfolio
Az év eleji 94 milliárdról 11 milliárd forintra csökkent a hitelintézeti csődsorozatot hozó tavalyi évben a magyar betétbiztosító vagyona. Az OBA összesen 119 milliárd forintot fizetett ki 2014-ben a betéteseknek. Hat tavaly bezárt hitelintézet esetében kellett kártalanítani csaknem 64 ezer betétest, ezt sikerült az előírt 20 munkanapon belül teljesíteni.

Sajtótájékoztatón értékelte a tavalyi évet Fekete-Győr András, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatója és Tóth István, az OBA kommunikációs vezetője. Többek között az alábbiakat ismertették az eseményen.A 2013-as takarékszövetkezeti törvény komoly átvilágításra ítélte a takarékszövetkezetet, így a 8 főt foglalkoztató OBA-nál már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés