Előfizetői tartalom

Tavaly a magyar bankszektor húzta le a régiót

Portfolio
A svájci frank alapú jelzáloghitelek forintosítása miatt Magyarországon nincs érdemi hatása a svájci frank/euró árfolyamküszöb eltörlésének, ugyanakkor nem szeretnénk, ha más országok is a magyarhoz hasonló intézkedéseket tennének - jelentette ki Gianni Franco Papa az UniCredit CEE Division leköszönő vezetője az Eromoney konferencián tartott sajtótájékoztatón. Az Unicredit szerint várhatóan kissé gyorsul a hitelezés növekedése a közép-európai és a délkelet-európai régióban (CESEE), főként a vállalati hitelezésnek köszönhetően. A régión belül 2014-ben Magyarországon volt a legalacsonyabb a bankok eszközarányos megtérülése, jövőre már javul a helyzet, de így is mélyen a régiós átlag alatt leszünk.

Az Unicredit vizsgálja az esetleg bankvásárlási lehetőségeket a KKE-régióban, hogy ezzel is erősítsék itteni pozíciójukat. Ez nem véletlen, hiszen a bankcsoport Közép- és Kelet-Európában található leányvállalatai közel harmadával járulnak hozzá az UniCredit jövedelmezőségéhez. Gianni Franco Papa, a bank régiós vezetője megjegyezte, hogy Magyarországon a svájci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái