Előfizetői tartalom

Kitalálod, melyik bank kaszált nagyot a svájci frankon?

Portfolio
Sokat hallottunk már arról, hogy egyes piaci szereplők mennyit vesztettek a svájci frank nem várt erősödése miatt, arról viszont annál kevesebbet, hogy bizony vannak olyanok is, akik nem kis összegeket tehettek zsebre a frank pozíciójuk után. 250-300 millió dollár körüli összeget nyertek például a JP Morgan ügyfelei azzal, hogy a bank a piaci árfolyamjegyzésnél jóval kedvezőbb jegyzést adott az EURCHF-pozíciókra - írja a The Wall Street Journal.

Jelentős összeggel gazdagodtak a JP Morgan ügyfelei, miután a svájci jegybank bejelentette, hogy eltörli a frank euróval szembeni árfolyamküszöbét. Egyes piaci források szerint ez az összeg 250-300 millió dollárra tehető. A nagy összegű nyereség annak köszönhető, hogy a bank EURCHF-re vonatkozó árjegyzése 1,02-őn állt akkor, amikor a piacon a frank már 0,85 közelébe erősödött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés