Előfizetői tartalom

Példátlan roham indult a lakáshitelekért - Sírás lesz idén a vége?

Portfolio
Megmozdult a hitelpiac 2014-ben: 240 milliárd forint lakáshitelt vett fel a magyar lakosság a bankoktól, ami 59%-os növekedést jelent 2013-hoz képest. Jó hír, hogy a bankok év végén sem húzták be a hitelféket, igaz, az MNB január 1-jével életbe lépett korlátozásai még okozhatnak a jövőben visszaesést. A kamatok csökkenése tavaly a hitelpiac egészére jótékonyan hatott, de a lakáshitelek teljesítményét nem sikerült a többi szegmensnek megközelítenie. A jegybank friss banki adataiból az is kiderül, hogy a lakosság forintbetétei hat éve nem látott mértékben ugrottak meg év végén.

Itt a lakáshitelek reneszánsza?. Néhány érdekes éves adatRég látott mélypontján volt a lakossági hitelezés 2012-ben és 2013-ban Magyarországon, ehhez a szinthez képest sikerült tavaly elrugaszkodni. A jelzáloghitel-kihelyezés 48%-kal, a nem jelzáloghitel-kihelyezés pedig 22%-kal ugrott meg az alacsony bázisról a 2014-es év egészét tekintve.A lakáshitel-piac mutatta a legjobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés