Előfizetői tartalom

Fel se fogják a devizahitelesek, mekkorát kaszáltak vasárnap

Portfolio
Ezermilliárdos nagyságrendű az a veszteség, amit a frank erősödése miatt buktak a devizahitelesek a válság eleje óta. Még nagyobb lett volna a veszteség, ha nem fixálják már novemberben a forintosítás árfolyamát, hanem a február 1-jei árfolyammal kalkulálnak a bankok a konverzió során. Mutatjuk, mekkora a kettő különbözetéből fakadó nyereség.

A forintosítás csak a jelzáloghitelekre és a lakáslízingre vonatkozik. November 9-én jelentette be a kormány, hogy a frankhiteleket 256,47 forintos, az euróhiteleket 308,97 forintos, a jenhiteleket pedig 2,16 forintos árfolyamon fogják forintosítani. Ez akkor nagyon közel állt a piaci szinthez, most azonban már máshol járnak az árfolyamok. A frankárfolyam esetében természetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés