Előfizetői tartalom

Bankvásárlás: kamu a magyar állam újabb kiszemeltje (2)

Portfolio
Az MKB és a Budapest Bank után a Sberbankot venné meg a magyar állam - értesült a napi.hu. A lap szerint a két új szerzemény az MKB-val egyesülhet. Információink szerint a hírnek rendkívül korlátozott a valóságalapja, amit az is erősít, hogy ez a bank akkor sem éri a lapinformációban szereplő összeg töredékét, ha maga Putyin elnök ül be főpénztárosnak. Megbízhatónak tűnő forrásaink a korlátozott valóságalap kifejezést is erősen túlzónak tartják, helyette inkább a semmilyen valóságalapot használnák.

A Budapest Bankért 200 milliárd forintot fizet a magyar állam, a Sberbank esetén is hasonló összegről lehet szó - értesült laptársunk, amely úgy tudja, mindkét bankot beolvasztanák az MKB-ba. A lap szerint a bejelentésre Putyin orosz elnök február 17-ei látogatása alatt sor kerülhet. A Sberbank korábban a Volksbank nevet viselte, és három évvel ezelőtt az osztrák bankcsoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés