Előfizetői tartalom

Frankhitelek: nagy békát nyeletnének le a lengyel bankokkal

Portfolio
Olyan javaslattal állt elő a lengyel bankfelügyelet a frankhitelesek megsegítésére, amely évi 1,2 milliárd zloty veszteséggel járna a lengyel bankoknak. A könyvvizsgálókat arról győznék meg, hogy engedjék meg a bankoknak a veszteségek hosszú évekre történő porlasztását. Utóbbiak képviselői pénteken úgy nyilatkoztak, még tárgyalni kell a tervekről - írja a Reuters.

Historikus árfolyamon konvertáltatná a frankhiteleket a KNF nevű bankfelügyelet a lengyel bankokkal, egyfajta tehermegosztással a bankok és az ügyfelek között. Andrzej Jakubiak felügyeleti vezető szerint ez évi 1,2 milliárd zloty veszteséget okozna a bankoknak évente, ami a hitelek hosszú lejárata miatt összesen közel 25 milliárd zlotyra rúgna. A lengyel felügyelet javaslata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés