Előfizetői tartalom

Hatalmasra duzzadt a tömeg a BAR-listán: ők nem kaphatnak hitelt

Portfolio
Elképesztően megszaporodtak a fizetési késedelmek és mulasztások a BAR-listaként ismert Központi Hitelinformációs Rendszer adatai szerint. Az élő mulasztások száma a válság elejéhez képest csaknem háromszorosára, 1,9 millióra emelkedett 2014 végére. A számok azért érdekesek, mert a BAR-listások azok, akik nem kaphatnak hitelt a bankoktól.

8 millió 162 ezer hitelszerződés van érvényben ma Magyarországon a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adatai szerint. További 1 millió 59 ezer megszűnt szerződés szerepel a rendszerben a már rendezett vagy még esedékes késedelmes mulasztások miatt.A rossz adósok esetében a szerződés teljesítéssel történő lezártát követően 1 évig, a hitelező veszteségével történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés