Előfizetői tartalom

Ezt még százszor megemlegetik a devizahitelesek

Portfolio
Triplán történelmi dátum volt február 1-je, vagyis múlt vasárnap a devizahiteleseknek, hiszen hatályba lépett az elszámolás, a forintosítás és a "fair" banki kamatrendszer is. A bankok március és április folyamán küldenek levélben tájékoztatást volt és jelenlegi ügyfeleiknek, az első, új szabályoknak teljesen megfelelő törlesztőrészletet pedig májustól kell utóbbiaknak fizetniük. A Portfolio május végéig tartó cikksorozatban mutatja be a három említett folyamattal kapcsolatos tudnivalókat - az első héten vagyunk túl.

Rendkívül komplex változásokat kell nagy rövid idő alatt végigvezetniük rendszereiken a bankoknak, ami embert próbáló feladat. "Szerencséjükre" február 1-je csak egyfajta jogi fordulónap a nagy változások szempontjából, hiszen a bankok kaptak még három hónapot arra, hogy minden téren átálljanak az új rendszerre. A tájékoztatást március-áprilisban küldik meg postán volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés