Előfizetői tartalom

Figyelmeztetés a svájci bankóriástól: őket is megviseli a frankerősödés

Portfolio
A UBS figyelmeztet: a rendkívül erős svájci frank, illetve a negatív svájci és euróövezet-beli kamatkörnyezet jelentősen rontja a bank profitabilitását - írja a Reuters. A bank részvényeinek árfolyama több mint 3 százalékot esett, pedig a most közzétett tavalyi negyedik negyedéves eredménye 5 százalékkal magasabb lett, mint az egy évvel korábbi.

A tavalyi utolsó negyedévben a UBS profitja 963 millió frank lett, amely nagyjából 5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi azonos időszakban elért 917 millió frankos nyereséget. Az elemzők által várt feletti nyereséget egyrészt egy 493 millió frankos adózási kedvezmény okozta, illetve a bank jogi költségei jóval alacsonyabbak voltak, mint a korábbi negyedévekben (utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés