Előfizetői tartalom

Jó és rossz hírek a Raiffeisentől: itt a teljes lista

Portfolio
Nagyobb lett a Raiffeisen Bank International vesztesége 2014-ben, mint amekkorára az elemzők számítottak. Pozitív hír azonban a részvényeseknek, hogy 2017 végére jelentősen megerősíti tőkehelyzetét a bank, és ehhez nem tőkeemelést, hanem a szlovén és lengyel piacokról való kivonulást, valamint az orosz és ukrán kitettség csökkentését választja eszközül. Magyarországon a tevékenység optimalizációját tervezi a bank.

A Reuters elemzői konszenzusa alapján az elemzők átlagosan 455 millió eurós veszteséget vártak az osztrák bankcsoporttól 2014 egészére, ehhez képest azonban az előzetesen közzétett adatok alapján (a gyorsjelentés csak márciusban várható) 493 milliós veszteséget ért el a bank. Ahogy az várható volt, a bank közölte, hogy nem fizet osztalékot idén, és goodwill-leírást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés