Előfizetői tartalom

Óriási kormányzati fordulat - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Jelentős gazdaságpolitikai fordulatként, egy új fejezet kezdeteként tekint a kormány a tegnap bejelentett, az EBRD-vel kötött megállapodásra. A Nemzetgazdasági Minisztérium háttérbeszélgetésén a Portfolio-nak elmondták, hogy a megállapodás újraszabja a kormány és a bankrendszer viszonyát és az elmúlt másfél év legkomolyabb vállalásaként tekintenek rá.

A főbb pontok a mai beszélgetés alapján:A 2016-os mérséklés után 2017-ben tovább csökken a bankadó Mivel a tíz legnagyobb bankban (rendszerszintű jelentőségű bankokban) további részesedés-szerzést az állam nem tervez a megállapodásnak megfelelően, ezért például a Raiffeisen megvásárlása sincs napirenden Az Erste megvásárlása már a 2016-os költségvetést fogja érinteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés