Előfizetői tartalom

Devizahiteles vagy? - Megvan, melyik bank mennyi pénzt ad vissza

Portfolio
A nagybankok közül utolsóként ma a CIB Bank is közzétette, mekkora vesztesége (céltartalék-képzése) származhat a devizahiteles elszámolásokból. A bankok csak ezekben a hetekben futtatják le rendszereiken ügyfelenként az elszámolásokat, így egyelőre inkább előzetes becslésekről, mint teljesen pontos adatokról van szó. Mindenesetre nagyjából már megvan, melyik bank mekkora összeget kénytelen visszafizetni devizahiteleseinek, mutatjuk tehát a számokat.

Az MNB 942 milliárd forintra becsülte szeptemberi inflációs jelentésében azt az összeget, amennyit az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések érvénytelenítése miatt vissza kell fizetniük a hitelezőknek, vagyis a hitelintézeteknek és a pénzügyi vállalkozásoknak együttesen. Ebből 100-110 milliárd a már lezárt hitelekre, a többi a még élő hitelszerződésekre jár vissza....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés