Előfizetői tartalom

Tuti befektetést akarsz? - Vegyél bedőlt hitelt!

Portfolio
Nyugat-Európa után hamarosan a mi régiónk nem teljesítő hiteleinek (NPL) a piaca is fellendülhet, hiszen közel kerültek egymáshoz a bankok által meghatározott kínálati és a vevők (főleg londoni és amerikai hedge fundok) által meghatározott keresleti árak - vélik a Deloitte-nál. A régióban több mint 60 milliárd eurónyi nem teljesítő hitel keresi diszkont áron a gazdáját.

Eurózóna: nagy a piacAz Európai Központi Bank október végén közzétett eszközminőség-felülvizsgálatain (AQR) 130-ból 25 bank bukott el. Tőkehiányuk 25 milliárd euró volt, de a 25 mellett további 31 banknak kisebb stressz is problémát okozna a vizsgálat eredményei szerint (CET 1 tőkerátájuk 8-10% közötti). A 130 megvizsgált banknál 136 milliárd eurónyi nem teljesítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés