Előfizetői tartalom

Hitelek: ebben jól lemaradt Magyarország a szomszédoktól

Portfolio
Miközben a KKE-régió egyes országaiban tavaly is száguldott a hitelezés, és nem lesz ez másképpen náluk idén sem, addig Magyarországon egyelőre nem várható jelentős fordulat. Nálunk már annak is örülni lehet, hogy a hitelezés elmúlt években látott csökkenése megállt, és akár még némi növekedés is benne van a pakliban. Az EU-n belül a szlovákoknál pörgött legmagasabb fokozaton a hitelpiac, a KKE-régióban viszont Törökország vitte a prímet - derül ki az Erste régiós hitelpiaci elemzéséből.

A vállalati kötvények iránt 2014 negyedik negyedévében végre nőtt a kereslet az euróövezetben az EKB legutóbbi közlése szerint, ugyanakkor a KKE-régió banki hitelezési piacát vizsgálva már vegyes a kép. Némelyik országban egyértelmű fellendülés látható, de az is megállapítható, hogy a legtöbb országban a tőkeáttétel-csökkentés (deleveraging) legalább visszafogott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés