Előfizetői tartalom

Frankhiteles mentőcsomag: mozgolódnak a horvátok

MTI
Horvátországban megtartotta első egyeztető fórumát a svájci frank alapú hitelesek problémájának hosszú távú megoldására létrejött munkacsoport, amelynek tagjait a pénzügyminisztérium, a központi bank, a kereskedelmi bankok és a frankhitelesek egyesülete delegálta; megoldást egyelőre nem találtak a felek - adta hírül hétfőn a horvát közszolgálati televízió (HRT).

A svájci frankhitelesek érdekvédelmi szervezete, a Frank Egyesület azt követeli, hogy a magyar modellhez hasonlóan a devizaalapú lakáshiteleket Horvátországban is nemzeti valutára váltsák. Szerintük ez az egyedüli jó megoldás a probléma megoldására - közölték. A kereskedelmi bankok még a múlt héten két modellel álltak elő a svájci frank alapú devizahitelesek megsegítésére....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés