Bank

Itt a 10 leggazdagabb nő a világon

Portfolio
Sokan irigykedve nézhetjük a Forbes által a napokban közzétett, a világ leggazdagabb embereit tartalmazó listát. A 10 leggazdagabb ember közé két hölgy is felfért, a legnagyobb vagyonnal rendelkező nők közé pedig nem is lehetett bekerülni 13,5 milliárd dollár és 50 éves kor alatt. A TOP10-ben hárman is 90 év felüliek, a legidősebb hölgy például 97 éves.

1 2

10-6..

10. Iris Fontbona, Antofagasta

A 10. helyre fért fel a világ leggazdagabb nőinek listájára a 72 éves Iris Fontbona 13,5 milliárd dolláros vagyonával. Érdekes egybeesés, hogy a listán a 1. és 10. helyen szereplő hölgynek is a jó házasság hozta meg az igazi szerencsét. Iris Fontbona annak az Andronico Luksicnak az özvegye, aki a bányaipari és italgyártási érdekeltségeiből építette fel vagyonát. Fontbona jelenleg két fiával együtt vezeti az Antofagasta rézbányászatban érdekelt vállalatot, de emellett több érdekeltsége is van banki, energiaipari és például közlekedési iparágakban lévő cégekben. A család továbbá két hotellánccal is rendelkezik Horvátországban. A világ leggazdagabb emberi között Iris a 82. helyet foglalja el.

9. Johanna Quandt, BMW

Lánya mögött a 88 éves Johanna Quandt a második leggazdagabb nő Németországban. Pályafutása kezdetén még titkárnőként dolgozott, majd később ment hozzá Herbert Quandthoz, a BMW vállalat vezérigazgatójához. Johanna 1997-ben vonult vissza a BMW felügyeleti bizottságából, de a vállalatban lévő részesedése még így is közel 17%-ot tesz ki. 1999 óta Johanna Quandt több mint 1,6 milliárd dollárnyi osztalékot kapott a cégtől. A hölgy a nyilvánosságtól visszavonulva él egy Frankfurt melletti városban az összesített listán 77. helyet érő, 13,9 milliárd dolláros vagyonával.

Itt a 10 leggazdagabb nő a világon
Johanna Quandt, vagyon: 13,9 milliárd dollár. Kép forrása: Getty Images

8. Susanne Klatten, BMW

Édesanyját megelőzve Susanne Klatten lett a 8. leggazdagabb a nők rangsorában. Vagyonát leginkább 12,6%-os BMW-részesedése alapozza meg, de más, főként gyógyszeripari és szélenergiában mozgó cégekben is van érdekeltsége. 16,8 milliárd dolláros vagyonával az 54. helyet foglalja el a leggazdagabbak összesített listáján.

Itt a 10 leggazdagabb nő a világon
Susanne Klatten, vagyon:16,8 milliárd dollár. Kép forrása: Getty Images

7. Anne Cox Chambers, Cox Enterprises

Anne Cox Chambers 95 éves korára a 7. leggazdagabb nőnek mondhatja magát 17 milliárd dolláros vagyonával. A médiapiacon meghatározó szereplő, a Cox Enterprises többségi tulajdonosa. Anne Cox Chambers volt Jimmy Carter elnöksége alatt az amerikai belga nagykövet. Vagyonával az összesített lista 53. helyét birtokolja.

Itt a 10 leggazdagabb nő a világon
Anne Cox Chambers, vagyon: 17 milliárd dollár. Kép forrása: Getty Images

6. Lauren Powell Jobs, Apple

Laurene Powell Jobs nemcsak Steve Jobs özvegyeként juthat eszünkbe, ugyanis igen tevékeny az üzleti és politikai életben is. Ő alapította és máig elnöke is az Emerson Collective szervezetnek, amely hátrányos helyzetű diákok szociális helyzetének javítására és egyéb középiskolai programok fejlesztésére fókuszál. Az általa tulajdonolt Laurene Powell Jobs Trust vállalat emellett a Disney legnagyobb magánszektorbeli részvénytulajdonosa. Üzleti angyalként az Ozy startup médiacég támogatója és igazgatóságának tagja. 19,5 milliárd dolláros vagyonával a 6. helyet szerezte meg, összesítésben pedig a 45. a leggazdagabbak között.

Itt a 10 leggazdagabb nő a világon
Laurene Powell Jobs, vagyon: 19,5 milliárd dollár. Kép forrása: Getty Images
Ez a cikk folytatódik
1 2
deloitte logo
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
autobaleset
varga mihály_mti
GettyImages-1006811190
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Pokoli számok a Deutsche Banktól