Előfizetői tartalom

Megtudtuk a részleteket az MNB új csodafegyveréről!

Portfolio
Március 16-án, azaz jövő hétfőn elindul az NHP+, a jegybank kiterjesztett Növekedési Hitelprogramja. Az NHP+ az eredeti programból eddig kiszorult, magasabb kockázatú kkv-k számára teremt a piacinál kedvezőbb feltételeket hitel felvételére. Egy kkv maximum 500 millió forintot kaphat az új konstrukcióban, és az egy vállalkozás által felvett hitelből legalább 70%-nak beruházási hitelnek (ideértve a lízinget is) kell lennie. Azaz forgóeszköz-finanszírozásra - ideértve a faktoringot és az EU-s támogatások előfinanszírozását is - csak korlátozott mértékben van lehetőség, hitelkiváltásra pedig egyáltalán nincs - árulta el Vonnák Balázs, az MNB igazgatója a Portfolio-nak. Azt is megtudtuk, mit vár a jegybank az új programtól, mekkora költségekkel számolnak és hogyan hitelezhetnek az NHP+-ban a bankok.

Uniós Források 2015 Vonnák Balázs is részt vesz a most csütörtöki Portfolio Uniós források 2015 című konferencia második szekciójában, amely a pályázati rendszerhez kapcsolódó finanszírozási témákról szól. További részletek: Információ és jelentkezés Portfolio: Alapvetően miért van szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés