Előfizetői tartalom

Az eddigieknél is nagyobb az új brókerbotrány!

Portfolio
Hétfő este öncsődöt jelentett a Questor csoporthoz tartozó Quaestor Financial Hrurira. Magyarázatként a Buda-Cash-botrány okozta pánikot említette meg a Quaestor csoport, melynek következtében az ügyfelek nagy mennyiségben akartak kötvényt visszaváltani. Tarsoly Csaba vezérigazgató az állam segítségét kérte. Kedd reggelre azonban kiderült az MNB nyilatkozataiból, hogy szabálytalanságokat találtak.Fontosabb részletek Öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira hétfő este. Kedden az MNB közölte: részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét. Célvizsgálatot tartott ugyanis a társaságnál a jegybank, szabálytalanságokat talált. A hírek szerint 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt adott el a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. Ahogy jönnek az egyre vadabb számok, úgy fest ez is beleillik a korábbi brókerbotrányok sorába. A Quaestor csoport többi tagja (alapkezelő, idegenforgalmi, pénzügyi tanácsadói, utazásszervező) nem érintett az ügyben. Második közleményt is kiadott a Quaestor délután, ezt már a kirendelt felügyeleti biztos jegyezte. Kedden a másik két független befektetési vállalkozás, a Concorde és az Equilor is levelet küldött az ügyfeleknek, melyben hangsúlyozzák, hogy náluk minden rendben.

2015. március 10. 23:54 Megosztás Quaestor: megszólalt az orosz érdekelt is az ügyben A moszkvai magyar vízumközpont a szokásos ügymenetben működik, a Quaestornak nincs befolyása a központot működtető cégre - mondta az orosz Vízumközpont Kft....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés