Előfizetői tartalom

Devizahitelek: most kell nagyon észnél lenniük az árfolyamgátasoknak!

Portfolio
Megszűnik az árfolyamgát, a törlesztőrészletet azonban egyelőre befagyasztva tartják az árfolyamgátas devizahitelesek számára. Ennek viszont ára van, így érdemes alaposan végiggondolni, hogy 1. benne marad-e valaki a törlesztőrészlet további 2-4 évig tartó fixálásában, de cserébe vállalja a törlesztőrészlet későbbi megugrását, vagy 2. inkább már akár most belemegy a magasabb (igaz, elszámolás miatt csökkentett) törlesztőrészletbe annak érdekében, hogy e sokkot elkerülje. Előbbi verzió automatikus, az utóbbi megoldást külön igényelni kell.

Az árfolyamgátasokra az alábbi szabályok vonatkoznak: az elszámolás miatt nekik visszajáró összeget (a gyűjtőszámla-tartozás összege erejéig) csökkenteni kell azzal az összeggel, amelyet az árfolyamgát során a bank elengedett nekik (az állam által elengedett részt nem kell tehát belőle levonni), vagyis kicsivel (átlagosan 144 ezer forinttal) kevesebbet kapnak vissza másoknál, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés