Előfizetői tartalom

Durva reformcsomaggal állt elő az MNB

Portfolio
A Buda-Cash Brókerház és az ugyanabba az érdekeltségi körbe tartozó DRB bankcsoportnál feltárt hiányosságok következtében már korábban is szó esett arról, hogy az MNB szigorítani kívánja a befektetési szolgáltatókra vonatkozó jogszabályokat. Mindez mostanra már nemcsak ígéret, az MNB honlapján csütörtökön közzétett dokumentum szerint radikális változások jönnek a pénzügyi szektorban. Kiterjesztenék a személyi felelősség körét, összeolvadna a Beva és az OBA és élesen elválna egymástól az értékpapírok kibocsátójának és forgalmazójának személye - hogy csak néhányat említsünk az elképzelésekből.

Az MNB által kezdeményezett jogszabályi módosítások négy fő csoportba szedhetőek.1. Az MNB ellenőrzési és intézkedési jogosítványának megerősítéseA módosítási javaslat értelmében az MNB először is gyakoribb ellenőrzéseket írna elő a befektetési vállalkozásokkal szemben. Az első ellenőrzésre már a tevékenységi engedély kiadását követő egy év elteltével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés