Előfizetői tartalom

Adják az amerikai részvényeket a nagyok

Portfolio
A nagy alapkezelők egyre csak csökkentik az amerikai részvények arányát a portfóliókon belül, az amerikai részvénypiaccal szembeni kitettség 2008 óta nem volt ilyen alacsony. Azért dönt egyre több alapkezelő a portfóliók összetételének átalakítása mellett, mivel úgy hiszik, hogy a Fed szigorodó monetáris politikája miatti várakozások túlértékeltté teszik a tengerentúli részvényeket - írja a Financial Times.

Az amerikai Fed már 2008 óta tartja nulla közelében az alapkamatot, a laza monetáris politika eredményeképp egészen tavaly év végéig tartotta fent eszközvásárlási programját. A likviditáspumpa hatásaként az amerikai részvénypiacok nagy raliba kezdtek, azonban a közelgő kamatemelés miatt a 168 globális jelenléttel rendelkező alapkezelők negyede úgy gondolja, hogy a tengerentúli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés