Előfizetői tartalom

Mi jön az elszámolás után? - Erre számíthatsz, ha a forintosításból kimaradsz

Portfolio
Rengeteg olyan hitel van, amelyet nem érint a forintosítás, de az elszámolás igen. Vagy azért, mert nem jelzálogfedezetű devizahitelről (például devizaalapú autóhitelről) vagy mert eleve forinthitelről van szó. Összefoglaljuk röviden, hogyan kamatoznak ezek tovább az elszámolás után. A hitelek döntő többségénél az eddig fizetett legalacsonyabb (nem akciós) kamat vagy kamatfelár áll be.

A forintalapú fogyasztói kölcsönszerződés és a nem jelzálog fedezete mellett nyújtott deviza és devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződés esetében a fordulónaptól alkalmazható induló kamat, kamatfelár nem haladhatja meg az eredetileg számítható kamatot, kamatfelárat- fogalmaz a forintosítási törvény. Az "eredetileg számítható kamat, kamatfelár" alatt az alábbit kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés