Előfizetői tartalom

A hajukat tépik egyes devizahitelesek, mások meg a markukba nevetnek

Portfolio
Bosszankodhatnak az euróhitelesek: ha nem egy tavalyi, hanem mondjuk a jelenlegi árfolyamon történne náluk a forintosítás, azzal 1,8%-kal kisebb lenne a tartozásuk. A többi jelzáloghiteles viszont nagyon jól járt a még novemberben meghatározott forintosítási árfolyammal. Különösen a kis számú dollárhitelesek, de a frankhitelesek és a jenhitelesek sem panaszkodhatnak.

Az alábbiakat mondja a forintosítási törvény a február 1-jén hatályossá vált forintosítás árfolyamáról: a pénzügyi intézmény ezzel afordulónappal az adott devizanem a) 2014. június 16. napja és 2014. november 7. napja közötti időszakban az MNB által hivatalosan jegyzett devizaárfolyamainak átlaga vagy b) 2014. november 7. napján az MNB által hivatalosan jegyzett devizaárfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés